Uitleg werking competitie

De puntencompetitie is een digitale virtuele judocompetitie waarin alle wedstrijdactieve leden van Judo Almelo en THAG door het behalen van punten op een competitielijst komen te staan. Punten kunnen gehaald worden bij het behalen van een goed resultaat op een wedstrijd. Zo kan een judoka bij een kwalificering van 1-ste t/m de 5-de plaats punten behalen. Aan dit systeem kunnen alleen judoka's die in de wedstrijdgroepen van THAG deelnemen. Het leuke van judowedstrijden is dat een judoka volledig zijn energie kwijt kan, maar ook dat je door het doen van judowedstrijden vertrouwen krijgt in het doen van judotechnieken. Er is altijd één judoleraar aanwezig bij de wedstrijden deze leraar zal samen met de judoka de judowedstrijden doornemen en werkt tijdens die wedstrijd naar een optimaal resultaat.

De judoka’s zijn verdeeld in vier leeftijdcategorieën, namelijk -10, -12, -15 en +15 jaar. De competitie volgt de resultaten van één judokalenderjaar. Dus na iedere jaarwisseling worden van alle judoka’s de stand op nul gezet. De seizoenswinnaar wordt in het zonnetje gezet door het bestuur van de THAG.

Het hoogste aantal toegekende punten voor een wedstrijd is voor de kampioen, namelijk 10 punten. Wie tweede wordt krijgt 7 punten, de derde krijgt 5 punten, de vierde krijgt 3 punten en de vijfde krijgt 1 punt. Mocht je op het toernooi geen prijs krijgen voor de vierde en/of vijfde plaats, dan worden er ook geen punten toegekend. (Bij DK´s en NK´s maken we een uitzondering, als je daar een vierde of vijfde plek behaald krijg je wel punten voor deze puntencompetitie.)

Er is ook een mogelijkheid om extra punten te behalen. Bij niet wedstrijdactiviteiten van de THAG, zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse familiewandeltocht, wordt hetzelfde aantal punten verdeeld als bij een wedstrijdactiviteit.  

In het jaar 2012 geldt dat judoka’s als volgt zijn ingedeeld:
categorie -10  - alle judoka’s in 2005 en later geboren.
categorie -12  - alle judoka’s uit 2003 en 2004.
categorie -15  - alle judoka’s uit 2000, 2001 en 2002.
categorie +15 - alle judoka’s van 1999 en eerder geboren.

Door verder te klikken naar de competitiegroepen ziet u wie op dit moment lijstaanvoerder is en wie daaronder nauw volgen.


Sponsoren