Uitleg werking competitie

De puntencompetitie is een digitale judocompetitie waarin alle wedstrijdactieve leden van de THAG door het behalen van punten op een competitielijst komen te staan. Punten kunnen gehaald worden bij het behalen van een goed resultaat op een wedstrijd. Zo kan een judoka bij een kwalificering van 1-ste t/m de 5-de plaats punten behalen. Aan dit systeem kunnen alleen trainende judoka's van de THAG deelnemen. Dit omdat het systeem gekoppeld is aan de ledenlijst.
Het leuke van judowedstrijden is dat een judoka volledig zijn energie kwijt kan, maar ook dat je door het doen van judowedstrijden vertrouwen krijgt in het doen van judotechnieken. Er is altijd één judoleraar aanwezig bij de wedstrijden deze leraar zal samen met de judoka de judowedstrijden doornemen en werkt tijdens die wedstrijd naar een optimaal resultaat.

De judoka's zijn verdeeld in vier leeftijdcategorie�n, namelijk -10, -12, -15 en +15 jaar. De competitie volgt de resultaten van ��n judokalenderjaar. Dus na iedere jaarwisseling worden van alle judoka's de stand op nul gezet. De seizoenswinnaar wordt in het zonnetje gezet door het bestuur van de THAG.

Het hoogste aantal toegekende punten voor een wedstrijd is voor de kampioen, namelijk 10 punten. Wie tweede wordt krijgt 7 punten, de derde krijgt 5 punten, de vierde krijgt 3 punten en de vijfde krijgt 1 punt. Mocht je op het toernooi geen prijs krijgen voor de vierde en/of vijfde plaats, dan worden er ook geen punten toegekend. (Bij DK's en NK's maken we een uitzondering, als je daar een vierde of vijfde plek behaald krijg je wel punten voor deze puntencompetitie.)

Er is ook een mogelijkheid om extra punten te behalen. Bij niet wedstrijdactiviteiten van de THAG, zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse familiewandeltocht, wordt hetzelfde aantal punten verdeeld als bij een wedstrijdactiviteit.  

In het jaar 2013 geldt dat judoka's als volgt zijn ingedeeld:
categorie -10  - alle judoka's in 2004 en later geboren.
categorie -12  - alle judoka's uit 2002 en 2003.
categorie -15  - alle judoka's uit 1999, 2000 en 2001.
categorie +15 - alle judoka's van 1998 en eerder geboren.

Door verder te klikken naar de competitiegroepen ziet u wie op dit moment lijstaanvoerder is en wie daaronder nauw volgen.

Door de samenwerking met Judovereniging THAG is er nu een gezamenlijke puntencompetitie, klik hier om naar de stand te gaan.


Sponsoren