Nieuwsarchief

Jarig vandaag

JBN Kidsclub

Judo bandexamens Judo Almelo groot succes: drie... 24-01-2023

Judoka’s komen bij de judo en starten met de witte band. Tweemaal per jaar mogen de kinderen examen doen voor een hogere band of slip. Met de witte band krijg je eerst een aantal slippen in de volgorde geel, oranje, groen, blauw en bruin. Vervolgens mag de judoka op voor de hele gele band. En het volgende examen weer voor de slippen oranje, groen, blauw en bruin. Zo gaat de judoka door bij de eigen judoleraar t/m de bruine band. De zwarte band legt een judoka af bij een examencommissie van het district.

Voor elk examen laat de judoka een aantal arm-, schouder-, been-, heup- en offerworpen zien. Daarnaast judorollen (valbreken is tenslotte zeer belangrijk en is een vereiste om judo te beheersen) en houdgrepen. Hoe hoger de band, hoe meer technieken er beheerst worden. Na het twaalfde jaar komen er verwurgingen en armklemmen bij. Natuurlijk wordt dit tijdens de lessen geoefend en is het opgaan voor een nieuwe slip of band geen enkel probleem.

Afgelopen zaterdag was het zover en vonden de bandexamens plaats van Judo Almelo locatie Schelfhorst in de dojo aan de Stins te Almelo. Er was veel publiek meegekomen en het was een waar festijn om weer met publiek de bandexamens te laten plaatsvinden.

Na afloop reikten de leraren Joep Ritzen, Mustafa Faqiri, Gijs Harbers en Roy Wesselink de volgende banden en slippen uit:

Witte band met blauwe slip: Tim Hanstede

Witte band met bruine slip: Loek Starink, Casper Gelten, Joris Snijders, Devano Trip

Gele band: Thijs de Nooijer, Ilya Gelten, Bram Broekhuis, Luuk Bremmer, Dylan Westerink, Anouschka van Gelooven, Dean Roelofsen, Thomas Stevelink

Geel met blauw: Lars Heitkamp, Jasper Feijer, Daan de Nooijer, Stan Klein Woolthuis, Suus Hondebrink, Giel Westerink, Bas Pigge, Laurens Snijders

Geel met bruin: Jurre Sterken, Ivan Krukkert

Oranje band: Duncan van Coesant, Gijs Starink

Oranje met blauw: Ruben Slaat

Groene band: Maro Alex Sylla, Matvii Krasilich

Blauwe band: Jesse Olthof, Koen van Zanten, Boaz Vollering, Joris Nijmeijer

Coen Veneman en Sophie ter Braak deden een proefexamen en gaan de volgende keer in juni op voor de groene band.

Lijkt judo jou ook leuk, kom dan voor drie gratis proeflessen naar Judo Almelo, waar de sport nog betaalbaar is. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marieke Claassen 06-22961789.

 

Sponsoren