Nieuwsarchief

Jarig vandaag

JBN Kidsclub

Nieuwe richtlijnen i.v.m. Corona 09-10-2020

Jammer genoeg laait het Corona virus weer op en zijn er sinds deze week weer strengere maatregelen afgekondigd . Al onze trainingen worden gegeven in gehuurde locaties en we hebben voor alle locaties een mail gekregen met de wens om deze te delen met jullie.

De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen. De nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Twente waar deze maatregelen in opgenomen zijn, kunt u vinden op www.vrtwente.nl.

 

Hieronder zetten we de belangrijkste informatie op een rij.

  • Alle sportkantines moeten dicht, ook de commerciële sportkantine. Het primaire doel is om sportbeoefening door te laten gaan maar ook te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen. Het doel van de maatregel is om groepsvorming na het sporten te voorkomen.

In sportkantines zijn andere functies dan horeca wel toegestaan, bijvoorbeeld kinderopvang of dagbesteding. De sportkantine kan ook gebruikt blijven worden voor verenigingsactiviteiten die ondersteunend zijn aan de sport. Denk hierbij aan:

    • Wedstrijdsecretariaat
    • Bestuurskamer

Hierbij is het uitgangspunt dat de horeca in de kantine gesloten blijft en er geen toeschouwers /publiek zich in de kantine begeven. Daarnaast gelden de algemene coronamaatregelen met betrekking tot het aantal toegestane personen in binnenruimtes en bepalingen voor gezelschappen.

  • Er mag geen publiek bij het sporten (trainingen én wedstrijden) aanwezig zijn. Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een kind/jongere, bijvoorbeeld voor kinderen/jongeren met een beperking, mogen wel worden toegelaten. Uiteraard geldt dat ook voor vrijwilligers met een ondersteunende taak en bijvoorbeeld scheidsrechters. Rij-ouders van jeugdleden van bezoekende teams maken onderdeel uit van het begeleidingsteam van de sporters en mogen dus worden toegelaten.
  • Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening gelden deze aantallen wel. Het is de bedoeling dat iedereen na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

  

Basisregels

Naast bovenstaande blijven de volgende basisregels gelden voor de sport:

  • Waar mogelijk houdt iedereen anderhalve meter afstand. Als dat onmogelijk is voor een normaal spelverloop mag de anderhalve meter tijdelijk worden losgelaten.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening houden sporters wél 1,5 meter afstand tot elkaar. Ook in de kleedkamers en in de kantines.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen mogen gebruikt worden, maar het liefst zo weinig mogelijk. 

 

Hopelijk lukt het om hiermee het virus in te dammen zodat versoepelingen weer mogelijk zijn. Voor meer informatie kunt u kijken op www.twenterand.nl/sport-en-recreatie en www.rijksoverheid.nl

Sponsoren