Historie

Judo Almelo is opgericht in 2011 doordat de vraag om een betaalbare judovereniging te starten bij judovereniging THAG door de gemeente Almelo werd neergelegd. Met behulp van de gemeente Almelo werd er gestart met scholenprojecten, intussen richtte het bestuur de locatie Aalderinkshoek in de gymzaal van 't PIUS X college op. Aanvankelijk op twee dagen door de leraren Milou Middelkamp en Max Ritzen, maar nadat Milou vanwege studie moest stoppen met lesgeven, bleef alleen de maandag over. Het bestuur onderhandelde ondertussen met 't St. Canisiuscollege over de gymzaal en in 2012 werd op de dinsdag gestart met leraar Mario Schutte. Beide locaties groeien dank zij de enthousiaste leraren en gesteund door geweldige contactpersonen tot volle groepen. De wijk Markgraven gaat vooral naar de locatie Mariaparochie.

In 2013 kwamen er twee locaties bij, te weten in Bornerbroek in sporthal De Latei en in de IISPAhal voor de wijken Windmolenbroek en Ossenkoppelerhoek. Ook deze twee groepen groeien enorm.

Naast het bieden van judolessen is de vereniging ook op ander vlak actief. Zo werd in 2012 het eerste Internationale Judo Almelo toernooi georganiseerd, dit internationale toernooi wordt jaarlijks herhaald.

In 2014 werd met behulp van zeer veel vrijwilligers gestart met de verbouwing in een pand van Ter Steege aan de Laan van IndiĆ« op het IndiĆ« terrein. Een gouden greep, want na het vele werk werden de trainingen van het PIUS X college en de wedstrijdtrainingen van Geesteren in augustus 2014verplaatst naar de vaste judoruimte. Ook kwam er een avond Jiu-Jitsu in.

Een gouden greep, want de vaste locatie trok veel nieuwe leden aan. In het Pius X college wordt nu nog op dinsdags judo in kleine groepen gegeven. Hier krijgen de kinderen in groepen 6 tot 8 kinderen meer aandacht.  

Ook is de vereniging zeer actief betrokken bij het bieden van judo op scholen en heeft het een maatschappelijke functie wat betreft verantwoord, gezond en sportief bewegen. In een korte tijd is het ledental gegroeid naar bijna 250 leden.

Sponsoren