Verenigingsinformatie

Judovereniging Judo Almelo is een actieve en snel groeiende vereniging met ruim 300 leden die voor alle leeftijden judotraining geeft op de locaties Almelo Schelfhorst, Almelo Aalderinkhoek (dojo), Almelo IISPAhal, Almelo Bornerbroek en Wierden. De leden kunnen kiezen voor recreatieve judo met een training in de week, waarbij jaarlijks examens worden gehouden voor een hogere band. Daarnaast kunnen ze deelnemen aan wedstrijdjes voor beginners, zoals de clubkampioenschappen, de competitie JC van het Oosten en de opstaptoernooien te Markelo.

Ook kan gekozen worden voor wedstrijdjudo, waarbij de judoka's instromen in de wedstrijdgroep. Dit is een enthousiaste groep judoka's die meerdere malen per week traint en bijna wekelijks de mogelijkheid heeft om aan wedstrijden op regionaal of landelijk niveau mee te doen. Deze judoka's zijn lid van de omliggende verenigingen judovereniging THAG, judovereniging Rijssen, Vroomshoop en Judovereniging Ootmarsum. De trainingen worden gegeven door goed opgeleide en gecertificeerde judoleraren. 

Tevens is er een groep volwassenen, die wekelijk traint. 

Al vanaf 5 jaar kunnen zowel jongens als meisjes lid worden van Judo Almelo. Voor iedere judoka is er wel een passende groep. Naast het geven van judolessen wordt bij de Judo Almelo veel aandacht geschonken aan onderling respect, discipline en sociale omgang. Buiten de reguliere trainingen om, worden daarom veel leuke nevenactiviteiten georganiseerd zoals een kampweekend, puzzeltochten, bingo, barbecue, enz.

De Judovereniging Judo Almelo wordt geleid door een bestuur. Met behulp van gemeentelijke subsidie en de steun van sponsoren uit de regio, wil Judo Almelo de contributie zo laag mogelijk houden en daarmee de judo voor iedereen in deze regio toegankelijk maken. Judo Almelo streeft er naar dat iedereen op zijn of haar wijze, ongeacht het niveau, met veel plezier judo moet kunnen bedrijven.

Judo Almelo is ingeschreven bij de Judo Bond Nederland onder nummer D5MG305.
Inschrijving Kamer van Koophandel onder nr. 52728358

Sponsoren